Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής και πάλι κοντά στους μαθητές

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2009

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής συνεχίζει για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-14 ετών, ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ, επιστήμονες διαιτολόγοι – διατροφολόγοι, μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, θα βρεθούν κοντά στους μαθητές για να συζητήσουν μαζί τους επίκαιρα διατροφικά θέματα. Το πρόγραμμα ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ περιλαμβάνει διαδραστικές παρουσιάσεις πάνω στη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής και στον καθοριστικό ρόλο που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική ανάπτυξη των μαθητών. Εκτός από τις παρουσιάσεις, οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους, θα λάβουν ενημερωτικό υλικό που έχουν επιμεληθεί οι επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι η ενημέρωση 12.000 μαθητών μέχρι το τέλος του έτους. Το ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Ναι Ζούμε Καλύτερα» της NESTLE Ελλάς.