Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής Ενημερώνει Υπεύθυνα τους Έλληνες Πολίτες, με Δυναμική Παρουσία στα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2009

Στο πλαίσιο παροχής έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και υγείας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ), με αρωγούς του τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το διαδίκτυο, αλλά και με τη διεξαγωγή δικών του εκδηλώσεων, έχει ήδη ξεκινήσει να παρέχει πληροφόρηση για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται του αντικειμένου του.

Μέσω των επιστημόνων του (μελών και επιστημονικών συνεργατών) που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον απλό καταναλωτή, το ΕΙΔ συνεχώς αφουγκράζεται τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινή γνώμη και προσπαθεί να δίνει αξιόπιστες απαντήσεις σε αυτά.

Ήδη, εδώ και καιρό, οι επιστήμονες του ΕΙΔ ενημερώνουν το κοινό μέσα από συνεργασίες τους με εφημερίδες (όπως REAL NEWS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), περιοδικά (όπως VIΤΑ, OLIVE, FORMA, SHAPE), αλλά και ενότητες σε εκπομπές στην τηλεόραση (Κώστας Ξένος-Καλομελέτα κι Έρχεται, ΑΝΤ1 TV, Χάρης Γεωργακάκης-Πρωινή Ζώνη, ΣΚΑΙ TV & Γιάννης Χρύσου-Κύλησε ο Τέντζερης, Star Channel) και το ραδιόφωνο (Χάρης Γεωργακάκης- «Χάριν Διατροφής», Alpha Radio 98.9). Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία του ΕΙΔ -παροχή επιστημονικής αρθρογραφίας και συμβουλών διατροφής- με γνωστά site στο internet (π.χ. www.in.gr).

Επιπλέον, μέσα από την ιστοσελίδα του ινστιτούτου www.eid.org.gr, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για πλήθος θεμάτων όπως επιστημονικές μελέτες του ΕΙΔ, πληροφορίες σχετικά με τη σωστή-ισορροπημένη διατροφή ανά στάδιο ζωής, συμβουλές για τον έλεγχο βάρους και την ανάγνωση των ετικετών τροφίμων, τα τελευταία νέα από τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων, νέες τάσεις στη διατροφή, μαγειρική και πολλά άλλα.

Τέλος, το ΕΙΔ πληροφορεί το Ελληνικό κοινό μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, όπως είναι το «Σκέφτομαι και Τρώω», το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα και μέχρι τη λήξη του θα ενημερώσει 3.000 μαθητές ηλικίας 11-14 ετών για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.