Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 γρ. αλάτι
4 γρ. πιπέρι λευκό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες Νο 1 καθαρισμένες
50 ml ούζο
100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
200 γρ. τοματίνια στα 4
200 γρ. κολοκύθι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε προσέχοντας όμως πρώτα να έχουμε κρατήσει 300 ml από το νερό τους.
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες σε ένα μπολ και τις λαδώνουμε.
Στην κατσαρόλα που βράζαμε τα ζυμαρικά μας, ξαναρίχνουμε μέσα τα 300 ml νερό μαζί με το κρασί και το ούζο.
Με το που πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει.
Τις μισοβράζουμε για 5-10 λεπτά, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
Με το που βράσουν οι γαρίδες, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο κολοκύθι.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.
Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ περίπου 710 Kcal
Οι γαρίδες είναι πολύ πλούσιες σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Το γλουταμινικό οξύ (και ακόμη περισσότερο τα άλατα του) είναι υπεύθυνο για την 5η γεύση, που χαρακτηρίζεται ως γεύση αλάτων γλουταμινικού οξέος. Οι γεύσεις λοιπόν φαίνεται να είναι 5 και όχι 4 όπως πολλοί πιστεύουν. Το πικρό, το γλυκό, το ξινό, το αλμυρό και τα άλατα του γλουταμινικού οξέος (και πιθανόν και άλλων οξέων) γίνονται αντιληπτά από συγκεκριμένους υποδοχείς, στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας. Πρόσφατα, πρωτοποριακή μελέτη ξένων επιστημόνων, έδειξε ότι πιθανόν να υπάρχει ακόμα μια ομάδα υποδοχέων στη γλώσσα, που να «διεγείρεται» εξειδικευμένα από την ύπαρξη λίπους στις τροφές !!!