Παρουσίαση βιβλίου: Το Διατροφονήσι

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο νησί στο κέντρο της Μεσογείου που το έλεγαν Διατροφονήσι. Ποιοι έμεναν σε αυτό; Πώς ζούσαν; Τι ήταν εκείνο που ήλθε να ταράξει την ηρεμία των κατοίκων και πώς ξαναήλθε η ισορροπία στη ζωή τους;

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στη παιδική γωνιά, στον κάτω όροφο του ΙΑΝΟΥ (Σταδίου 24, Αθήνα), η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, M.Sc., Μαίρη Σελανικλή, συγγραφέας του παραμυθιού “Το Διατροφονήσι”, αναλαμβάνει να ταξιδέψει τα παιδιά στο μαγευτικό νησί της διατροφής και να αποκαλύψει την ιστορία των κατοίκων της.

Ένα είναι βέβαιο: Πως γνωρίζοντας την παρέα του Διατροφονησιού, τον κύριο Κολοκυθάκη, την κυρία Ραπανάκη, την κυρία Πίτσα, τον κύριο Χοιρινάκη, αλλά και την δήμαρχο κυρία Διατροφή, τα παιδιά θα δουν τη σωστή διατροφή με “άλλο μάτι”. Η παρέα του Διατροφονησιού θα δώσει στο παιδί κίνητρα για να ρωτήσει, να ψάξει, να ανακαλύψει, να προβληματιστεί και τελικά να αποκτήσει βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα της διατροφής.

Αφού διαβάσει το παραμύθι, που είναι γεμάτο μηνύματα και ερεθίσματα υπέρ της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τα παιδιά σχετικά με το τι μας διδάσκει το παραμύθι και θα απαντήσει στις ερωτήσεις, τόσο των ίδιων όσο και των γονέων τους.

Το Διατροφονήσι είναι ένα παραμύθι που θα διαβάσετε και θα ξαναδιαβάσετε με το παιδί σας, ώστε να μάθει τη σημασία της ισορροπίας στη διατροφή του, αλλά και της άσκησης στη ζωή του.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα συμβεί στο νησί της ισορροπημένης διατροφής, όταν το επισκεφθούν ο κύριος Σουβλάκης, η κυρία Πίτσα, ο κύριος Hot Dog, ο κύριος Μπισκοτάκης, ο κύριος Παγωτάκης και η κυρία Σοκολάτα για να φτιάξουν ένα εργοστάσιο επεξεργασμένων τροφίμων; Πώς θα αντιδράσει η δήμαρχος του νησιού, η κυρία Διατροφή;

Με αυτό το διατροφικό παραμύθι της διαιτολόγου Μαίρης Σελανικλή, τα παιδιά θα μάθουν όλες τις βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν!

Θα μάθουν ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τροφίμων και μέσα από τα παράδειγμα των κατοίκων του Διατοφονησιού, θα συνειδητοποιήσουν πως το να κάθεται κανείς μπροστά στην τηλεόραση, τρώγοντας πρόχειρο φαγητό, είναι καταστροφικό.

Πολύ σημαντικό και χρήσιμο, το δεύτερο μέρος του βιβλίου: ενισχύει τις βασικές πληροφορίες και γνώσεις που έλαβε το παιδί από το βιβλίο, καθώς το βάζει στη διαδικασία να τις τεστάρει, μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις.

 

Yπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, www.eid.org.gr

 

Το Διατροφονήσι, της Μαίρης Σελανικλή

Eικονογράφηση: Θανάσης Κυριανάκης

Εκπαιδευτική προσέγγιση: Άσπα Καλαφάτη

Εκδόσεις: medNutrition kids