Παραδοσιακή Φασολάδα με Πιπεριές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

 

  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
  • ½ ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 100 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Μουλιάζουμε μέσα σε νερό τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ για 12 περίπου ώρες.

Μόλις τα φασόλια μαλακώσουν, προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, την τομάτα, τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αφού ξεσποριάσουμε, τις κόβω σε λεπτές φέτες.

 

Χρόνος μαγειρέματος  :  1 ώρα

Kcal

Οι πολύχρωμες πιπεριές, που χρησιμοποιεί στη συνταγή αυτή ο Σεφ μας, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C αποτελεί ίσως το στοιχείο των πιο έντονων επιστημονικών αντιπαραθέσεων, αφού κάποιοι υποστηρίζουν πως ενδυναμώνει ουσιαστικά την άμυνά μας και σε μέγα-δόσεις μειώνει τη διάρκεια μιας γρίπης, ενώ άλλοι ερευνητές διατείνονται πως δεν υπάρχει σημαντική ευεργετική τροποποίηση των αμυντικών μας παραμέτρων, με την συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C. Πάντως, πρόσφατη ανασκόπηση 30 κλινικών μελετών, έδειξε πως η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, αλλά όχι και στα ανάλογα της γρίπης! Να ξεκαθαρίσουμε πως η γρίπη δεν θα πρέπει να συγχέεται με το κοινό κρυολόγημα, που προκαλείται από διαφορετικούς ιούς, είναι πολύ πιο συχνό και εκδηλώνεται συνήθως με ελαφρότερη συμπτωματολογία.