Κοκκινιστό με Ταλιατέλες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 400 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
  • 400 γρ. χυμό τομάτας
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Στην συνέχεια, το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με την τομάτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά (προσθέτοντας λίγα υγρά αν χρειαστεί).

Σερβίρουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά τα οποία έχουμε βράσει σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 50 λεπτά

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 610 Kcal

Μοσχαράκι με ταλιατέλες ? Πρωτεΐνες με άμυλο? Μα τι θέλει ο Σεφ να μας παχύνει?… Αυτή πιθανό να είναι η απορία πολλών, μόλις αντικρίζουν παρόμοιες συνταγές…Και όμως, καμία επιστημονική μελέτη δεν συσχετίζει τον συνδυασμό πρωτεΐνης και αμύλου (ή καλύτερα τροφών πλούσιων σε αυτά τα συστατικά) με κάποιο «μαγικό» μηχανισμό βάση του οποίου κανείς παχαίνει…Ότι η θερμιδική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη όταν συνοδεύουμε το κρέας με ζυμαρικά από ότι όταν το συνοδεύουμε με σκέτη σαλάτα, είναι αυτονόητο πως συμβαίνει, αλλά σε καμία περίπτωση συνδυάζοντας τροφές με αυτά τα συστατικά δεν προκαλούνται «ύποπτες» διεργασίες αποθήκευσης λίπους…Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πέπτει και να απορροφά σωστά σύνθετη τροφή, αρκεί να κυριαρχεί το μέτρο στην κατανάλωση