ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΠ

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την υγεία τους, προχώρησε η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Θέμα της σχετικής καμπάνιας είναι αυτή τη φορά η παχυσαρκία η οποία κατατάσσεται στα νοσήματα με τη μεγαλύτερη συχνότητα στη σύγχρονη εποχή.

Σύνθημα της καμπάνιας: «Ελέγχω το βάρος μου βελτιώνω τη ζωή μου». Στο πλαίσιο του προγράμματος που ανέλαβε να πραγματοποιήσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής μέσω 4 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της Υπερνομαρχίας:

στο Σύνταγμα (Αμαλίας 2 και Όθωνος 10),

στους Αμπελόκηπους (Λ. Κηφισίας 125-127),

στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (είσοδος από την πύλη Κατεχάκη)

και στον Πειραιά (ακτή Ποσειδώνος 14-16), κάθε πολίτης που εισέρχεται στα ΚΕΠ θα ενημερώνεται ότι μπορεί να αξιολογήσει το βάρος του και το σωματικό του λίπος από κλινικό διαιτολόγο.

Εάν αξιολογηθεί θα λαμβάνει εξατομικευμένες οδηγίες σχετικά με τη διατροφή του μαζί με ένα σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες, εάν δεν επιθυμεί την αξιολόγηση θα παίρνει μόνο το φυλλάδιο.

Σε κάθε ΚΕΠ κατά τις ώρες πραγματοποίησης του προγράμματος θα βρίσκεται ένας κλινικός διαιτολόγος για την εκπόνηση και υπογραφή των οδηγιών μαζί μ’ ένα άτομο που θα ενημερώνει και θα αξιολογεί τους πολίτες.

Το σχετικό πρόγραμμα έχει ως εξής :

10 – 13/05 ΚΕΠ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΩΡΕΣ 10:00 – 13:00

17 – 20/05 ΚΕΠ ΠΟΛΥΤ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΕΣ 10:00 – 13:00

25 – 28/05 ΚΕΠ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΡΕΣ 10:00 – 13:00

31 – 03/06 ΚΕΠ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ 10:00 – 13:00

Η πρωτοβουλία είναι μια ακόμη κίνηση που επιβεβαιώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Υπερνομαρχίας για θέματα που προάγουν την υγεία και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. « Στόχος μας να ανοίξουμε ένα ακόμη παράθυρο ενημέρωσης στους πολίτες για ένα τόσο σημαντικό θέμα στον σύγχρονο κόσμο όπως ο έλεγχος του βάρους και η παχυσαρκία» δήλωσε η Υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη επισημαίνοντας ότι: «Η Υπερνομαρχία στηρίζει διαχρονικά κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε πολίτες πιο ενημερωμένους και υπεύθυνους».

Υποστηρικτής του προγράμματος είναι η SEB GROUPE ΕΛΛΑΔΟΣ