Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ … ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο της πρότυπης διατροφικής εκπαίδευσης, σημείο αναφοράς και για τις δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ξεκινά στην Αθήνα μια μοναδική θεατρική παράσταση με σκοπό τη ψυχαγωγία και συνάμα την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο μείζον θέμα της παιδικής παχυσαρκίας.

Η παράσταση που θα παίζεται στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ (ΣΤΟΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ) Πανεπιστημίου 38 – στάση metro Πανεπιστήμιο (Τηλ. 210-3626832) κάθε Σάββατο 3μ.μ και Κυριακή 11π.μ & 3μ.μ και έχει τίτλο «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ … ΓΕΥΜΑΤΩΝ»,είναι ουσιαστικά ένα σύγχρονο παραμύθι που χρησιμοποιεί το όνειρο, το χιούμορ και τη δράση, για να θίξει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά.
Τα κείμενα είναι της Βίκυς Θαλασσινού, ενώ το έργο τελεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ τουΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Αλίκη είναι ένα σύγχρονο παιδί που ζει σ’ ένα διαμέρισμα μιας απρόσωπης μεγαλούπολης μαζί με τους γονείς της. Η συνεχής απουσία τους, κάνει την Αλίκη ένα παιδί μοναχικό, κακομαθημένο, χωρίς φίλους, που περνάει την ώρα της τρώγοντας μπροστά στην τηλεόραση.
Μια μέρα η Αλίκη κερδίζει το διαγωνισμό τηλεθέασης και της δίνεται η ευκαιρία vα γίνει πρόσωπο της τηλεόρασης. Και η περιπέτεια ξεκινά!
Στην Χώρα με τις Μακριές Κεραίες, η Βασίλισσα της τηλεόρασης τη βραβεύει και οι δημοσιογράφοι την φωτογραφίζουν. Ο λαμπερός όμως αυτός κόσμος ακολουθεί αυστηρούς κανόνες και επιβάλει στην Αλίκη να στέκεται σε ψηλά τακούνια και να ακολουθεί βασανιστικές δίαιτες για να κρατιέται αδύνατη.
Έτσι η Αλίκη μόνη, πεινασμένη και απογοητευμένη περιπλανιέται, ώσπου μια μυρωδιά φαγητού την οδηγεί στην Χώρα των Γευμάτων.
Εκεί ξεχνάει τις διατροφικές συμβουλές της μαμάς της για σωστή και ισορροπημένη διατροφή και ρίχνεται στις λιχουδιές, που μπορεί να είναι πεντανόστιμες, αλλά την χοντραίνουν τόσο … ώσπου στο τέλος την αρρωσταίνουν.
Τρέχοντας για ακόμα μια φορά να φύγει μακριά φτάνει στην Χώρα της Σκέψης
Κάπου εδώ η περιπέτεια της τελειώνει…
Το ταξίδι της όμως μόλις ξεκινά…
Συντελεστές
Σκηνοθεσία Γιάννης Σταματίου
Μουσική Νίκος Μερτζάνος
Σκηνικά-Κοστούμια Λουκία Γαβριήλογλου
Κείμενο – Στίχοι Βίκυ Θαλασσινού

Χορογραφίες Άντζελα Μπουσμπουρέλη

Παίζουν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «ΒΙΔΩΜΑ»
Δώρα Θωμοπούλου, Δημήτρης Τοπαλίδης, Τάμυ Ρόρη, Βίκυ Θαλασσινού