Φάβα με καπνιστή πέστροφα

400 γρ. φάβα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό (2 φορές)
600 γρ. καπνιστή πέστροφα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγη κάπαρη
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Την τοποθετώ πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο κρύο νερό και το κρεμμύδι. Σιγοβράζω 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει όλο το νερό και να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, την κρυώνω στο ψυγείο.

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 476 kcal

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:     1 ώρα

Η φάβα, η οποία περιλαμβάνεται στην οικογένεια των οσπρίων, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, πρωτείνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες (Β, C, E), υδατάνθρακες και αμινοξέα. Με τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε εδώ, πρσφέρεται ένας εύκολος τρόπος ώστε να συμπεριληφθεί το ψάρι στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα ως τροφή. Είναι γνωστό ότι η πέστροφα, όπως και τα άλλα ψάρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτείνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που είναι απολλύτως απαραίτητα για την υγεία μας, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά