Έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα με τίτλο «Σκέφτομαι και Τρώω» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και έχει ως στόχο να ενημερώσει για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Από τώρα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, κλινικοί διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες του ΕΙΔ, θα επισκεφθούν ιδιωτικά σχολεία του νομού Αττικής, ενημερώνοντας έτσι 3.000 παιδιά για την σπουδαιότητα της σωστής διατροφής και της άσκησης για την επίτευξη καλής υγείας και ευεξίας, με τρόπο απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ΕΙΔ στα σχολεία, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό βίντεο πάνω στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα και παράλληλα να συμμετέχουν σε διαδραστικές παρουσιάσεις.

Επιπλέον, το ΕΙΔ έχει δημιουργήσει και θα διανέμει στα σχολεία ειδικό ενημερωτικό έντυπο υλικό, που απευθύνεται στους γονείς. Το πολυσέλιδο έντυπο θα περιέχει σύντομες και εύχρηστες συμβουλές και θα προτείνει τρόπους για να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας, προκαλώντας έτσι τους μεγάλους να γίνουν πρότυπα προς μίμηση για τα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του «Σκέφτομαι και Τρώω», το ΕΙΔ έχει αποστείλει ήδη στους δασκάλους των σχολείων, εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο Το Γλωσσάρι της Σωστής Διατροφής. Το υλικό αυτό συνοδεύεται από σύντομα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν στις τάξεις των σχολείων, έτσι ώστε το ΕΙΔ να συλλέξει στοιχεία για το βάρος και τις διατροφικές συνήθειές των παιδιών του σήμερα. Τα στοιχεία αυτά θα μελετηθούν και θα δημοσιοποιηθούν στο μέλλον από το Ινστιτούτο.

Tο «Σκέφτομαι και Τρώω» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποστηρικτής του προγράμματος είναι η εταιρία Kellogg’s.