Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής και Ευρωκλινική Αθηνών: Πρόσκληση σε Ημερίδα: Έλεγχος του βάρους «Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 26/04/2024

Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής και Ευρωκλινική Αθηνών: Πρόσκληση σε Ημερίδα:  Έλεγχος του βάρους «Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής σε συνεργασία με την Ευρωκλινική Αθηνών, διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης του κοινού για τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στις 17.00, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα φλέγοντα ζητήματα που προτείνονται συχνά ως λύσεις έναντι της παχυσαρκίας όπως η διαλλειματική νηστεία, τα υποκατάστατα γευμάτων αλλά και η πιο σύγχρονη φαρμακευτική παρέμβαση. Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί η κάθε τεχνική να ωφελήσει; Υπάρχουν κίνδυνοι από την υιοθέτηση αυτών των τεχνικών;

Καταξιωμένοι Επιστήμονες της Ευρωκλινικής Αθηνών και προσκεκλημένοι ομιλητές, θα δώσουν το παρόν και θα συμβάλλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην αντικειμενική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία και τα συνοδά νοσήματα αποτελούν μείζον ζήτημα των καιρών μας. Το 2020 είχε εκτιμηθεί ότι τα 2/5 των ανθρώπων του δυτικού κόσμου ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και σύμφωνα με τις προβλέψεις, έως το 2040, το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 50%! Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της παιδικής παχυσαρκίας, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το πρόβλημα βρίσκεται πια μπροστά μας και η ανάγκη για λύσεις είναι επιτακτική.

Στη συζήτηση θα προεδρεύσει ο  Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κος Χάρης Γεωργακάκης.

Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω

Πρόγραμμα Ημερίδας

Πρόεδρος : Χάρης Γεωργακάκης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

17:10 – 17:30  Διαλειμματική νηστεία: Μία νέα προσέγγιση αντιμετώπισης του αυξημένου βάρους και των μεταβολικών νόσων ή άλλη μία «δίαιτα» ;  –

Δρ. Κωνσταντίνος Ξένος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

17:30 – 17:50  Υποκατάστατα γευμάτων: Ο ρόλος τους στην ρύθμιση του βάρους. Αποτελέσματα από την χρήση τους για δύο δεκαετίες. –

Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Ιατρός – Παθολόγος, συνεργάτης Ευρωκλινικής Αθηνών

17:50 – 18:10  Aνάλογα του γλυκανόμορφου πεπτιδίου  (GLP 1) – Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη που έφεραν την επανάσταση στην απώλεια βάρους. Ενδείξεις, αντενδείξεις και αποτελέσματα της χρήσης των.

Δρ. Σοφία Τσιρώνα, Ιατρός – Ενδοκρινολόγος, διευθύντρια Ευρωκλινική Αθηνών

18:10 – 18:30  Η επιστήμη της επιτυχούς διατήρησης του απολεσθέντος βάρους.

Γιάννης Χρύσου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μετά από κλήρωση θα δοθούν στο κοινό, αντίτυπα του βιβλίου «Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου» του διαιτολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα

Σχετικά με το (ΕΙΔ):

To Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ), είναι ένας οργανισμός με επιστημονικό υπόβαθρο, του οποίου μέλη είναι καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της διατροφής και της υγείας. Κύριος σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) είναι να συμβάλλει στη χάραξη μιας νέας διατροφικής στρατηγικής πορείας στη χώρα μας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου διατροφής και υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Με αρωγούς του έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κρατικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) επιδιώκει να ενημερώνει σε βάθος το Ελληνικό κοινό σε θέματα διατροφής & υγείας, να διαμορφώνει σωστά διατροφικά πρότυπα και να πληροφορεί τους καταναλωτές σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 11  χειρουργικές αίθουσες, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO  22000:2013 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα με ISO 9001:2015.