Σουβλάκια γαλοπούλας μαριναρισμένα σε σογια – μέλι με ψητά λαχανικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές για σουβλάκια
  • κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 500γρ.πιπεριές σε 3 χρώματα κομμένες στα 4
  • 100γρ. καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. κρεμμύδι κομμένο σε μπουκιές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 200 ml σόγια
  • 150 γρ, μέλι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα κλωνάρια του δεντρολίβανου τα φυλλαράκια και με αυτά τρυπάμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, φτιάχνοντας σουβλάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ τάπερ.

Φτιάχνουμε την μαρινάδα, ανακατεύοντας καλά τα υλικά της και περιχύνουμε με αυτήν τα σουβλάκια γαλοπούλας.

Τοποθετούμε το τάπερ στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου.

Μετά ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο, στούς 160Ο C για 20 λεπτά. Το ίδιο κάνουμε και με τα λαχανικά

 

Xρόνος προετοιμασίας 5 ώρες

Xρόνος μαγειρέματος   : 20’