ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 4 μερίδες σολομό φρέσκο (150 γρ. η κάθε μία περίπου)
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα φύλα μόνο)
- 50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- διαφανή μεμβράνη
- ημίχοντρο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε καλά τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τα ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε τους σολομούς και απλώνουμε πάνω τους τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Τυλίγουμε τον κάθε σολομό ξεχωριστά, καλά με διαφανή μεμβράνη.
Τους βυθίζουμε σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό (προσεκτικά να μη μου ανοίξουν οι μεμβράνες) για 12-15 λεπτά περίπου.
Όταν βράσουν, αφαιρουμε τις μεμβράνες και τους σερβίρουμε, δροσίζοντάς τους με λίγο ελαιόλαδο
χρόνος προετοιμασίας :20 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος :15 λεπτά.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 310 Kcal
Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,εμπεριέχει σημαντικά ποσά ελαιοκανθάλης, ουσίας με έντονα αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Η ελαιοκανθάλη παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με γνωστά αναλγητικά – αντιφλεγμονώδη φάρμακα (π.χ. ιβουπροφένη) και εμπλέκεται στην παραγωγή προσταγλανδινών που σχετίζονται με το πόνο και φλεγμονή.
Αν και η ποσότητα του ελαιόλαδου (και συνεπώς της ελαιοκανθάλης) που απαιτείται για να έχουμε σημαντική αναλγητική – αντιφλεγμονώδη δράση είναι αρκετά μεγάλη, η τακτική κατανάλωση λογικής ποσότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, μόνο με οφέλη υγείας μπορεί να συνδυαστεί. Θυμίζουμε πως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει οξύτητα 0-1%, η οποία πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία.