Χοιρινά σουβλάκια με Ντιπ Κάρυ και Γλυκόξινη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

  • 8 σουβλάκια
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 20 ml ελαιόλαδο

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΠ ΚΑΡΥ

 

  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ. κάρυ
  • 200 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 50 γρ. μαζιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ

 

  • 200 ml κέτσαπ
  • 2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 20 ml ξύδι
  • 120 ml χυμό ανανά
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Λαδώνουμε ελαφρά τα σουβλάκια και τις πίτες και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο. Μόλις ψηθούν οι πίτες, τις πασπαλίζουμε και με την γλυκιά πάπρικα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΚΑΡΥ

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκάλι με το κάρυ μέχρι να μείνει το ¼ του χυμού. Με το πού κρυώσει το ανακατεύουμε με το κρεμώδες τυρί, την μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γλυκόξινης μαζί και δίνω μια βράση για 5 λεπτά

 

 

χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά

 

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 310 Kcal

 

Μια γευστικότατη συνταγή για μικρούς και μεγάλους, που μας επιτρέπει να παρασκευάσουμε στο σπίτι, με τα δικά μας αγνά υλικά, τα δημοφιλή σουβλάκια.Η παρασκευή νόστιμων και προπάντων γρήγορων πιάτων στο σπίτι μας, μπορεί να μας βοηθήσει στο να αποφύγουμε τη συχνή κατανάλωση φαγητού τύπου “delivery”. Στην εποχή του κέρδους και των διατροφικών σκανδάλων, η προετοιμασία στο σπίτι του φαγητού που καταναλώνουμε, πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας και ιδιαίτερα όσων καλούνται να διαμορφώσουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Το “delivery” μπορεί να υπάρχει, αποτελώντας όμως την εξαίρεση και όχι τον κανόνα της διατροφής μας. Σε έρευνα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, φάνηκε πως δυστυχώς στις ημέρες μας, η παραγγελία φαγητού απέξω είναι κάτι παραπάνω από συχνή, επιβεβαιώνοντας πως ο γρήγορος τρόπος ζωής αγγίζει έντονα και τη διατροφή μας..