Υλικά (4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδου
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
Κεφαλογραβιέρα ή ρεγγάτο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και το κρασί.
Αλατωπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με τα σπαγγέτι. Σερβίρουμε και προσθέτουμε και το τυρί.